wyposażenie lokali gastronomicznych

PIEC KONWEKCYJNO-PAROWY RATIONAL CM PLUS 61E

Cena katalogowa netto: 27340.00 zł
Cena netto: 16130.00 zł
Cena brutto: 19839.90 zł
Ilość: 

Zapytaj o szczegóły: +48  856626767

 

Szerokość 847 mm
Głębokość 771 mm
Wysokość 782 mm
Waga 105,5 kg
Pojemność:

6 x 1/1 GN

12 x 1/2 GN

Moc 11 kW
Napięcie 3 NAC 400 V
Dzienna ilość posiłków 30-80

Funkcje:

  • Tryby pracy pieca z funkcjami: para 30-130°C, gorące powietrze 30-300°C, kombinacja pary i gorącego powietrza 30-300°C, Finishing®
  • ClimaPlus® – pomiar wilgotności z procentową dokłądnością, 5-stopniowe ustawienia i regulacja
  • Niezwykle skuteczne odprowadzanie wilgoci z komory z wykorzystaniem technologii podciśnienia, umożliwiające wypiekanie chrupiących skórek

Obsługa:

  • Pokrętła obsługi do wyboru trybów pracy, temperatury, temperatury rdzenia i ustawienia czasu
  • Blokada programów
  • Czyszczenie, pielęgnacja bezpieczeństwo użytkowania:
  • Wbudowany, automatycznie zwijany spryskiwacz ręczny z funkcją odcinania wody i płynną regulacją strumienia
  • Program czyszczenia
  • Sterowany wg menu program odkamieniania
  • ServiceDiagnose System (SDS) z automatycznym wyświetlaniem komunikatów serwisowych

Elementy/cechy cechy wyposażenia:

  • Rejestracja temperatury rdzenia z 1-punktowym pomiarem
  • Przyrząd do pozycjonowania czujnika temperatury rdzenia
  • Możliwość  zaprogramowania 100 programów (do 6 etapów każdy)
  • Cool Down do szybkiego i bezpiecznego schładzania komory urządzenia
  • Skala temperatury do wyboru w °C lub °F
  • Cyfrowy wyświetlacz temperatury
  • Wskaźniki wartości rzeczywistych i nastawionych
  • Cyfrowy zegar nastawczy 0-24 h z ustawieniem pracy ciągłej
  • Nastawienie czasu godz./min.
  • wysokowydajny generator pary z automatycznym poborem wody
  • Automatyczne odprowadzanie kondensatu
  • Dynamiczna cyrkulacja powietrza z wysokowydajnym kołem obracającym się w dwa kierunki
  • Automatyczne dostosowanie urządzenia do miejsca instalacji (wysokość n.p.m., klimat itd.)
  • Automatyczne dostosowanie wysokości w trybie pary dla najlepszej jakości potraw
  • Dopływ energii sterowany zależnie od potrzeb
  • Odchylana osłona wentylatora z szybkozłączkami
  • Wbudowany hamulec wirnika gwarancją najwyższego bezpieczeństwa i szybkiej zmiany kierunku
  • Odśrodkowe, nie wymagające filtra odprowadzanie tłuszczu
  • Drzwi urządzenia z podwójną szybą, wentylowaną przestrzenią między szybami i odchylaną wewnętrzną szybą
  • Rynienka na skropliny w drzwiach, ze stałym odpływem również przy otwartych drzwiach
  • Rynna na skropliny podłączona do instalacji odpływowej
  • Blokada otwartych drzwi przy 120°/180°
  • Bezdotykowy wyłącznik drzwiowy
  • Wciskana, łatwa do wymiany uszczelka drzwi
  • Wzdłużny układ prowadnic odpowiedni dla pojemników GN 1/1, 1/2, 1/3, 2/3, 2/8
  • Pozbawiona fug higieniczna komora robocza z zaokrąglonymi narożami
  • Halogenowe oświetlenie komory z termoodpornym szkłem Ceran
  • Zdejmowane, wychylane stelaże zawieszane z dodatkową prowadnicą na pojemnik do zbierania tłuszczu
  • Prowadnice w kształcie „litery U” z otworami pozycjonującymi, umożliwiającymi łatwy załadunek
  • Materiał zewnętrzny i wewnętrzny stal szlachetna - zgodny z DIN 1.4301
  • Złącze USB do transmisji danych HACCP na pamięć USB albo łatwej aktualizacji oprogramowania
  • System informujący o działaniu urządzenia oraz ostrzegawczy, np. w przypadku braku wody

Higiena, ustawienie i dopuszczenia:

  • Deklaracja zgodności: CE
  • Bezpieczeństwo elektryczne: VDE, UL, CUL, Dekra, IRAM, Ghost, EMC
  • Bezpieczeństwo obsługi: GS
  • Ogólna higiena: NSF, EN1717
  • Certyfikat koszerności
  • Ochrona wody pitnej: SVGW, KIWA, WRAS
  • Dopuszczenie Germanischer Lloyd
  • Możliwość podłączenia do zasilania wodą zmiękczoną i/lub wodą ciepłą
  • Dopuszczenie SVGW: stałe przyłącze odpływowe (przelew awaryjny zamontowany w urządzeniu)
  • Poziom izolacji elektrycznej IPX 5 (możliwość mycia zewnętrznych powierzchni urządzenia strumieniem wody bieżącej o niskim ciśnieniu)
  • Nóżki urządzenia z regulacją wysokości
  • Drzwiczki serwisowe dostępne z przodu urządzenia
  • Możliwość ustawienia na stole o głębokości 700 mm (6x1/1 GN i 10x1/1 GN)
Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH

Białystok

MIG Import-Eksport Głowacki Sp.J.

ul. Elewatorska 29A, 15- 620
Białystok,
woj. podlaskie
tel.: (+48 85) 662 67 67
fax: (+48 85) 662 67 67 w.119
 

SKLEP INTERNETOWY

www.gastronet24.pl
tel./fax: (85) 662 67 67 w. 114, 115

Ełk

MIG Import-Eksport Głowacki Sp.J.
ul. Kilińskiego 5, 19-300 Ełk, woj. warmińsko-mazurskie
 
 
 

Dojazd

Zobacz, jak do nas trafić

Szczegóły